dinsdag 9 augustus 2011

Grrrrr...telefonische zwendel!


Dit keer heb ik niet om te laten zien, maar wel een waarschuwing...

Afgelopen zaterdag rond 12.00 uur ben ik door een Engels sprekende man (met Indiaas accent) gebeld. Hij vertelde mij dat mijn computer op dagelijkse basis foutrapporten verstuurde en dat hij belde namens Windows om mijn problemen op te lossen.

Hij liet mij op de computer eerst de inhoud van een aantal folders op mijn pc controleren, reageerde vervolgens gestressed ("oh my God!") en vertelde mij dat mijn pc echt een probleem had.

Vervolgens wilde hij me naar de site www.logmein123.com gaan zodat hij mijn pc over kon nemen en de problemen kon verhelpen. Gelukkig had ik inmiddels gegoogled op die url en heel veel berichten op websites gaven aan dat je hieraan ZEKER NIET mee moest werken omdat ze op die manier je wachtwoorden kunnen wijzigen, proberen achter je creditcard gegevens te komen en ongewenste software op de pc installeren. (Zie google)
Toen ik hem zei dat ik hem geen toegang gaf en hij me de uit te voeren stappen per mail moest sturen, verbrak hij de verbinding en heb ik niets meer gehoord. Niet per telefoon en niet per mail. Ik heb hem dus géén toegang tot mijn pc gegeven.

Daarna heb ik nog gezocht op de site van Microsoft en daar wordt aangegeven dat zij nooit (!!!) vanuit zichzelf contact opnemen met gebruikers.

Dit even ter info...volgende keer heb ik hopelijk wat leukers te melden!

2 opmerkingen:

~THEA~ zei

Ze proberen het op allerlei manieren he!

Ik krijg ook vaak van die mails dat mijn ING gegevens niet meer kloppen.En dat terwijl ik helemaal geen ING rekening heb!!

Gewoon nergens op in gaan!
Dan kan je niks gebeuren.

Ik zou in dit geval gezegd hebben dat ik geen pc in mijn bezit heb!!

Groetjes Thea ♥

Marian zei

Goed dat je er niet ingetrapt bent, Windows laat nooit iemand bellen.
Zo heb je ook van die ingesproken telefoongesprekken, waarvan als je oplet, je kunt horen dat het nep is, ze stellen de vragen zo, dat je altijd 'ja' antwoord, nemen het op op een bandje en je bent de pinneut.

Als er vreemden naar mij bellen over pc-bank of andere zaken, doe ik er niet aan mee, zeg gewoon dat ik dat zelf wel oplos.