woensdag 31 augustus 2011

Uitdaging augustus

Ja hoor, het is gelukt! Het eerste kledingstuk voor de uitdaging is af. Afgelopen zondag heb ik de laatst hand gelegd aan mijn jurkje maar het ontbrak me aan tijd om er een foto van te maken.


Het is een jurkje uit de Knip april 2011. Enige verandering is dat ik de mouwen kort heb gemaakt. Het jurkje zit lekker en het draagt heerlijk!

Er komt nog een vestje met lange mouw op in dezelfde kleur roze/fuchsia als de roze halsbies en een 3/4 legging in het grijs van de tailleband.
De legging die ik op de foto aan heb blijkt ook bijna dezelfde kleur te zijn maar is een lange. Zo heb ik in elk geval een goede indruk hoe het eruit ziet mét legging.

dinsdag 9 augustus 2011

Grrrrr...telefonische zwendel!


Dit keer heb ik niet om te laten zien, maar wel een waarschuwing...

Afgelopen zaterdag rond 12.00 uur ben ik door een Engels sprekende man (met Indiaas accent) gebeld. Hij vertelde mij dat mijn computer op dagelijkse basis foutrapporten verstuurde en dat hij belde namens Windows om mijn problemen op te lossen.

Hij liet mij op de computer eerst de inhoud van een aantal folders op mijn pc controleren, reageerde vervolgens gestressed ("oh my God!") en vertelde mij dat mijn pc echt een probleem had.

Vervolgens wilde hij me naar de site www.logmein123.com gaan zodat hij mijn pc over kon nemen en de problemen kon verhelpen. Gelukkig had ik inmiddels gegoogled op die url en heel veel berichten op websites gaven aan dat je hieraan ZEKER NIET mee moest werken omdat ze op die manier je wachtwoorden kunnen wijzigen, proberen achter je creditcard gegevens te komen en ongewenste software op de pc installeren. (Zie google)
Toen ik hem zei dat ik hem geen toegang gaf en hij me de uit te voeren stappen per mail moest sturen, verbrak hij de verbinding en heb ik niets meer gehoord. Niet per telefoon en niet per mail. Ik heb hem dus géén toegang tot mijn pc gegeven.

Daarna heb ik nog gezocht op de site van Microsoft en daar wordt aangegeven dat zij nooit (!!!) vanuit zichzelf contact opnemen met gebruikers.

Dit even ter info...volgende keer heb ik hopelijk wat leukers te melden!

dinsdag 2 augustus 2011

Ik ga de uitdaging aan!


Na even wikken en wegen ga ik de uitdaging van SimoneAnnemone aan!

Net als haar (en anderen) heb ik thuis een groeiende stapel Knipmode, Ottobre en Burda (en zó veel losse patronen) met nog steeds ongebruikte radarbladen.
Zonde want er staat toch zó veel leuks in! Ook de "wil" is aanwezig alleen ontbreekt de uitvoering. Maar met het aangaan van de uitdaging ga ik daar verandering in brengen!

Zo, nu is het wereldkundig gemaakt en volgt in augustus mijn eerste uitdagings-kledingstuk!