zondag 30 oktober 2011

Happy, happy helloween (en uitdaging oktober)!

Gisteravond zijn we terug gekomen van drie dagen Eurodisney. Eigenlijk zouden het er vier zijn maar door flinke buikpijn van de oudste zijn we voor vertrek nog naar de huisarts geweest.

Zij heeft geconstateerd dat er inderdaad iets niet helemaal lekker zit. Meteen geprikt om het bloed te controleren op een stofje dat wijst op ontstekingen (onder andere blinde darm ontsteking). Dat bleek het gelukkig niet te zijn.

Ook moesten we een plasje inleveren om te kunnen controleren op blaasontsteking. Alleen kwam dat plasje maar niet.... Terug naar huis, wat gegeten en gedronken en na anderhalf uur kwam dan toch eindelijk het plasje! Meteen naar de huisarts en het bleek dat het ook geen blaasontsteking was. Waarschijnlijk de darmen flink geprikkeld en advies met betrekking tot eten en drinken gekregen (wel veel drinken maar geen prik, geen kool, niet te veel vet, etc.) en waar we op moeten letten.

Om half twee zijn we dan toch vertrokken. Door wegwerkzaamheden zijn we uiteindelijk om zeven uur (één uur later dan verwacht...) aangekomen. Daar eerst wat gegeten en meteen het bedje in gedoken. Dat was dan de eerste dag Eurodisney.

Maar de drie dagen daarop hebben we volop genoten van onze meiden (ooooohhhhhh....), beide parken (Disneyland en Walt Disney Studio's) en het weer.

Disneyland was volledig in Helloween-sfeer en we hebben onze ogen uitgekeken. De meiden vonden de Trick or Treat-show van Mickey en zijn vriendjes helemaal geweldig.

In de studio's zijn we onder andere naar de stuntshow "Moteurs Action!" geweest. Wij vonden het geweldig maar het vuur op het einde dat vonden onze meiden toch maar niets: "Daar gaan we echt niet meer heen hoor!".

En natuurlijk is er ook nog iets aan de uitdaging gedaan. De oudste had in de Ottobre herfst 2011 een grijs vest gezien, de Slouchy Cardi. "oohhhhh mama, mag ik die? Maak je me die???". Dus op zoek naar het lichte grijze breisel en niet gevonden. Gelukkig was donkergrijs ook goed.

De foto's lijken van verschillende kledingstukken te zijn (door het flitslicht) maar het is echt hetzelfde vest! De foto waarop de knopen staan lijkt het meeste op de donkergrijze kleur.
De zakingangen zijn een soort manchetten, het lijkt rommelig maar dat hoort zo.

De knoop- en zakbies zouden volgens de beschrijving van ribtricot moeten zijn maar met dit stof vond ik het mooier om maar één stof te gebruiken.

Vandaag heeft ze de tuniek en het vest aangehad en ze vond het heerlijk dragen. Gelukkig!
Oh ja: de foto's zijn genomen vlak voordat we naar bed zouden gaan. De strik van de tuniek was al losgemaakt...

Geen opmerkingen: